TANZANIA - Marangu ruten opp til Mount Kilimanjaro

Destinasjon Avreisested Varighet Pris
Tanzania Oslo 9 dager fra NOK 21.655,-
Avreiseperiode/dato Overnattingstype Transportform
01-01-2018  -  31-12-2018 Flere forskjellige (Spesifisert) Fly
Marangu ruten

Marangu er den mest populære ruten til toppen. Overnattings- hyttene er godt utstyrt og har det meste man trenger. 
 
Vanligvis tar det 5 dager og 4 netter å komme seg opp og ned. Vår tur er basert på 6 dager og 5 netter. Dermed får man noe ekstra tid til å akklimatisere seg til høyden. 
 
Dag 1
Du hentes på Arusha eller Kilimanjaro flyplassen og blir kjørt til Bristol Hut eller til Sal Salinero Hotel i Moshi hvor det er overnatting med halv pensjon. 
  
Dag 2
Etter frokost og en kort orientering om fotturen fra vår lokale guide, blir det en tur til Marangu porten inn til Kilimanjaro National Park. Her må vi alle registrere oss før fotturen begynner. Den første etappen er på fem timers gange til Mandara. Turen går gjennom tykk regnskog hvor det ofte er ettermiddags skurer. Natten tilbringes i Mandara Hut (2750 moh).
 
Dag 3
I dag fortsetter turen et kort stykke igjennom skog før vi kommer i åpent terreng med lyng og myr idet vi når 3000 meters høyde. Etter seks timers gange kan vi ta de fantastiske fjelltoppene nærmere i øyensyn. Overnattingen blir på 3720 moh. på Horombo Hut. 
  
Dag 4
Nå kommer vi opp på ryggen av Kilimanjaro mellom toppene Kibo og Mawenzi. Vegetasjonen tynner nå ut og blir mer ørkenlignende idet vi kommer over 4000 meter. Det hele minner mer om et månelandskap. 
I denne høyden kan man bli utsatt for høydesyke, og man må bevege seg i saktere tempo. Denne etappen regnes å ta syv timer. 
Overnattingen skjer i Kibo Hut på 4703 moh. Dette er en steinhytte uten innlagt vann. 
 
Dag 5/6
Turen videre til Gillmans Point på 5861 moh. startes om natten og tar ca. 7 timer. Ved å starte tidlig kan man nå toppen ved soloppgang. Turen rundt kraterkanten til Uhuru Peak som er Afrikas høyeste punkt, tar ca. to timer.
Nedturen til Horombo Hut er en ca. 6 timers fottur. De to siste dagene på fjellet tilbringes her. Dermed kan man redusere sjansene for hodepine og andre tegn på høydesyke. 
 
Dag 7
Nedstigningen fortsetter forbi Mandara Hut helt til foten av fjellet. Denne etappen tar ca. 6 timer. Her blir man tildelt sertifikat som bevis for at man har vært på toppen av Mount Kilimanjaro. Man blir så kjørt i bil til Moshi hvor det venter middag og overnatting på Bristol Hut eller Sal Salinero Hotel. 

Dag 8
Etter frokost, blir du kjørt via Arusha til Kilimanjaro flyplass.


Beskrivelsen av de forskjellige overnattings hyttene på turen: 

Mandara Hut, 2750 meter
Komfortable alpin hytter av tre. Den største har spiseplass nede og sovesal oppe med køyesenger og madrasser, de mindre hyttene har 8 soveplasser hver. Den totale kapasiteten er 60 personer. Vann transporteres inn i området fra kilder ovenfor, og vann toaletter er bak hyttene.
 
Horombo Hut, 3720 meter
Bygningene er lik Mandara, men her er den totale kapasiteten 120 personer. Vann transporteres fra bekkene bak hyttene. Her er toalettene ca. 80 meter ned i skråningen, mens det nye komplekset av små hytter har vann toaletter.
 
Kibo Hut, 4703 meter
Denne stein hytta har en liten spisestue og sovesal med køyesenger og madrasser for 60 personer.
 
Prisen inkluderer:
Fly, transfer, inngangsbilletter til parken, forsikring, lokale guider, bærere, overnatting med måltider, to netter på hotellet for akklimatisering samt nød oksygen.

Ikke inkludert:
Lunsj den siste dagen, klatreutstyr, sovepose, drikkevarer, tips og personlige utgifter.


Dette er et priseksempel. Prisen kan variere i henhold til sesong. Spesialtilbud på fly kan innvirke på prisen.Tilslutningsfly fra andre byer i Norge mot tillegg. Oppgradering på fly er mulig. Full fleksibilitet med hensyn til oppholdslengde. Vi har også en rekke andre alternativer.

Kontakt oss for et konkret tilbud.


MauriTravel Scandinavia AS   |   Postboks 5848 Majorstuen   |   0308 OSLO
E-post: post@mauritravel.no   |   Telefon: 67 11 64 51
Copyright © 2007 MauriTravel Scandinavia AS. All rights reserved under national and international copyright laws.